My first old Oldsmobile

Showcase your Oldsmobile

5 replies in this topic | 1,868 reads
chevyman
Newbie
#1
I have had a number of mid 80s g body's, but always wanted a older cutlass. Well, I finally got it. I always liked the 69-72 body style. But my 67 is my new love (don't tell my fiancee lol) From what I'm told it's a 68 olds 350 runs great. But I'm having issues with the belts. (Someone Jerry rigged the power steering pump.) Anyone know what I can do plz let me know, whether you have a spare to sell or advice. The trunk pan is going bad and I need to fix the gas gauge. I'll keep updates as I go.
Joffroi
Administrator
#2

User name of chevyman and buying an Olds? That's a strange combo. I've never done it but replacing a power steering pump can't be that complicated and I'm sure getting a replacement isn't that bad. I've had 5 Oldsmobiles and the first 4 had gas gauges that didn't work when I got them. Usually its a ground wire that isn't connect properly. This is usually the case if your gauge is way past the "F". Post pictures.

chevyman
Newbie
#3
Yea I'm a big gm guy so most of my user names are chevyman. I have built a lot of g body's over the years. My main concern is the p/s pump. Someone tried to install a chrome one, apparently the pulley started slipping off the shaft. Then the welded the pulley to the shaft. Now the pulley wobbles bad and throws belts. I'm gonna check around to see if I can find one asap. I can't figure out how to post pics. One I do , I'll have them up.
HADA442
Newbie
#4

'chevyman': Welcome aboard! I'm sure that if you started a new thread in the 'Engine & Drivetrain' section: The guys here would be able to help you out.

allyolds68
Beginner
#5
chevyman wrote: Yea I'm a big gm guy so most of my user names are chevyman. I have built a lot of g body's over the years. My main concern is the p/s pump. Someone tried to install a chrome one, apparently the pulley started slipping off the shaft. Then the welded the pulley to the shaft. Now the pulley wobbles bad and throws belts. I'm gonna check around to see if I can find one asap. I can't figure out how to post pics. One I do , I'll have them up.

I'd just get a new power steering pump. I've got a couple. Where do you live?


BTW Olds belts are notorious for not lining up due to a number of issues normally related to waterpump shaft offset but it doesn't sound like this is a problem with yours. There are also spacers on the waterpump brackets that must be used or the pump won't line up correctly

chevyman
Newbie
#6
Yea I checked around and I can get a pump but no reservoir and I don't trust my cheap chrome one, and previous owner welded the pulley to the shaft. I was hoping to find an old complete motor and snag the accessories and brackets. I live in central Ohio. I did some 're adjustments and so far I've drove about a hundred miles and hasn't slung a belt. That's the main issue and the next is to track down my gas gauge problem. Thanks for the advise, I've had multiple 80s g body's but this my oldest and I have to say favorite. Thanks again, Tim.
You must be logged in to post on the forums